Zsebkönyvek.
Automatából.
És online.

photo

A külvilágból csinálunk színpadot

Színház a város

Színház a város

A Színház a város kísérleti előadás-sorozat könyv formájában kerül be a zsebkönyveket forgalmazó automatákba, olyan népszerű kortárs írók tollából mint Péterfy-Novák Éva, Tasnádi István illetve Vinnai András. Az összesen 18, egyenként 10 perc körüli előadás Budapest különböző pontjain játszódik, az olvasónak nincs más dolga, mint odamenni ezekre a helyszínekre, és átélni, ahogyan színdarabként új életre kelnek a minket körülvevő emberek, állatok, tárgyak és történések. Ehhez a kötetek nyújtanak kulcsot, a szövegek között rejlő QR- kódok segítségével. Igazi kuriózum: színházi, irodalmi és urbánus élmény egyszerre, a Jurányi Ház ajánlásával.

1500 Ft

Színház a város

Luca Caioli – Cyril Collot

A stadionok kis hercege - Kylian Mbappé életrajza

A stadionok kis hercege - Kylian Mbappé életrajza

Lázba hozza a világot, senkit nem hagy közömbösen. Vajon szerencsés véletlenek sorozata, vagy épp nagyon tudatos munka vezetett ehhez a sikerhez? Honnan ered ez a hatalmas belső tűz és erő, ami újabb és újabb csúcsok felé repíti? Mit fog még elérni, meddig tart a szárnyalása? Ezekre és még számos kérdésre keresi a választ ez a könyv, mely bepillantást enged Kylian életébe, egészen fiatal korától kezdve. "Szeresd az álmod, és ő majd viszontszeret."

1500 Ft

A stadionok kis hercege - Kylian Mbappé életrajza

William Shakespeare

62 - Romeo és Júlia

62 - Romeo és Júlia

A tragédia Arthur Brooke 1562-ben írt versének, a The Tragical History of Romeus and Julietnek és William Painter Palace of Pleasure című prózájának színpadi átirata. Shakespeare e szerelemi története meghatározza az őt követő szerelmes darabokat és örök klasszikussá vált. A POKET-ben Mészöly Dezső fordításában olvashatjátok: A szép Veróna tárul itt elénk, Hol két jeles család vetélkedett. Ős gyűlölségük új csatákon ég, És polgár-vér szennyez polgár-kezet. Vad vérükből egy baljós pár fakadt: Gonosz csillagzatok szülöttei. E két szerelmes sírja lesz a hant, Mely a csaták vasát elföldeli. Szerelmük eljegyezte a halál, Mert szüleikben lángol a harag S le nem lohad, míg el nem vész a pár – Erről regél e kétórás darab. Néző, kérünk, hibákra most ne nézz! Így lesz az is, mi csonka még: egész.

1500 Ft

62 - Romeo és Júlia

William Shakespeare

63 - Hamlet, dán királyfi

63 - Hamlet, dán királyfi

Az angol klasszikus, Shakespeare zseniális drámájáról nehéz lenne újat mondani. Nem is kell megpróbálni. Hiszen évszázadok múltán oly naprakészek mondatai, találóak szereplői, hogy az ember újra és újra rácsodálkozik, „csak az idő halad”, „mi nem változunk”. Mi, az emberiség, felcímkézve a hiúság, gyarlóság, öntörvényűség, haszonlesés, erkölcstelenség, vagy a pajzánság határtalan jelzőivel. Az előadás középpontjában a család áll. Az az anya, és fiú, aki különböző módon gyászol, üdvözöl egy új világot, rendszert, ami gyarlóbb, és kuszább lett, mint az előző. A főhős vívódik az általa vélt igazság és a valóság között. Nyomozásba kezd apja halálával kapcsolatosan, a Szellem megjelenésnek köszönhetően. Azt gondolnánk, hogy egy háborodott elme szüleménye mindez, ám a jó barát Horatio éppúgy részese a múlt feltűnésének, mint maga Hamlet. Az igazságnak súlyos következményei vannak, ha azt korábban megmásítani szándékoztak néhányan. Így történik ez ebben a drámában is. Tragédiák sorozata, gyilkosságok sora figyelmeztet arra, ha az ember bármely rendszere – egyéni, családi, társadalmi, – megbomlik, nem tudja kézben tartani sorsát, bukik vétkes és ártatlan egyaránt. Most Arany János fordításban olvashatjátok.

1500 Ft

63 - Hamlet, dán királyfi

Versantológia

V05 - Fa leszek, ha...

V05 - Fa leszek, ha...

Fa leszek, ha... Petőfi Sándor verse lett az idei versantológia címadója. Igyekszünk minden évben olyan hatásalapú válogatást csinálni, ami reflektál az adott év érzeteire, a POKET csapat élményeire. Így idén is egy számunkra nagyon személyes és szubjektív válogatás született. Reméljük, hogy mindenki talál benne újdonságokat és régi kedvenceket is. Fa leszek, ha fának vagy virága. Ha harmat vagy: én virág leszek. Harmat leszek, ha te napsugár vagy... Csak, hogy lényink egyesüljenek. Ha, leányka, te vagy a mennyország: Akkor én csillagá változom. Ha, leányka, te vagy a pokol: (hogy Egyesüljünk) én elkárhozom. 64 vers 64 költő 64 találkozás.

1500 Ft

V05 - Fa leszek, ha...

Vekerdy Tamás

64 - Belső szabadság

64 - Belső szabadság

ELŐRENDELÉS Vekerdy Tamás mondanivalója szeretetteljes. Írásaival nem bedöngöl, nem megijeszt, nem eltántorít magunktól, hanem éppen ellenkezőleg: pontosan és hitelesen magyarázza el azt, ami van, azt, amit tehetünk, azt, ahová nőhetünk. Óvodáskor, agresszió, szexualitás, bántalmazás, konfliktuskezelés, motiváció, válás, integrált iskolák, gender, szorongás, önállóság témaköreivel találkozunk ebben a kötetben. Azonban ahelyett, hogy Vekerdy azt kérdezné, hogyan csinálhattuk mindezt, és mit ronthattunk el mindannyian, empatikus és emberi válaszaival életbátorságot ad, saját lehetséges lépéseinket fedezteti fel velünk, és visszavisz minket olyan értékeinkhez, mint a belső szabadság és a befogadó közösség. Vekerdy Tamás mondanivalója precíz. Írásai érdekesek, abbahagyhatatlanul érdekesek. Rendre megkapjuk a válaszainkat, sőt még annál is nagyobb válaszokat kapunk, egy-egy tanításnak pedig pont akkor lesz vége, amikor már nincs több kérdésünk. Legalábbis látszólag… mert utána elkezd bennünk dolgozni, tovább forr, tovább növekszik, tovább él a téma, így biztosítva Vekerdy láthatatlan, támogató jelenlétét. Írásaiban végtelen bölcsességgel mutatja meg, kapcsolja össze az egyéni megoldásmódjainkat és társadalmi felelősségünket. Megnyugodhatunk, van értelme, van célja, és van módja – mert Vekerdy egyszerre mutat rá minderre – egy emelkedett társadalom részeseivé, alkotóivá válnunk.

1500 Ft

64 - Belső szabadság

Arany János és Petőfi Sándor levelezése

Arany János és Petőfi Sándor levelezése

Két szívbéli jó barát: egy 24 éves pesti ifjú és egy 30 éves vidéki fiatal férfi máig ízig-vérig eleven levélváltását tartalmazza a kötet, akik végül, de nem utolsó sorban a modern magyar nyelv és kultúra két legnagyobb hatású költőóriásai lesznek. Velőtrázó a levelek olvasása közben újra és újra rádöbbenni, hogy ők még nem is tudják, mi minden vár rájuk és arra az országra, amelynek irodalmát éppen a négy sarkából igyekeznek kifordítani. Dagályos nyelv helyett a nép nyelvén szólalnak meg művészi egyszerűséggel és nagyszerűséggel. E közvetlenség hatja át leveleiket is, ami miatt mi, majd’ kétszáz évvel később élő olvasók úgy érezhetjük, a levelek végére Arany és Petőfi a bizalmukba fogadnak.

1500 Ft

Arany János és Petőfi Sándor levelezése

Válogatás Móricz Zsigmond és Holics Janka levelezéséből

60 - Két szerelmesek

60 - Két szerelmesek

A POKET legújabb kiadványa hiánypótló jelentőségű a 20. századi magyar irodalomtörténet még kiadatlan kéziratos forrásainak közzétételét tekintve, ugyanis Móricz Zsigmond és Holics Janka levelezése még sosem jelent meg nyomtatásban. Az 1902 és 1925 között írott dokumentumokból kibontakozó végzetes szerelmi történet további újdonsága, hogy a 21. századból visszatekintve levélregényként is olvasható

1500 Ft

60 - Két szerelmesek

József Attila

61-Szabad - ötletek jegyzéke

61-Szabad - ötletek jegyzéke

Ez, József Attila Szabadötletek jegyzéke két ülésben című írása volt. Ez akkor még nem jelent meg nyomtatásban, a kapott példány egyike volt az országban sok felé található szamizdat másolatoknak. Letettem az öltöző asztalomra és az előadás után mohón nekiestem. Ez a példány úgy volt tördelve, ahogy az eredeti (amit sikerült később betekintésre kézbe vennem). Egy-egy oldalon 12-13 sor volt és a sorok rendkívül rövidek voltak. Olykor csak 1-1 szó. Ennek köszönhetően rendkívül gyorsan tudtam olvasni, arra emlékszem, hogy szinte megállás nélkül lapoztam. Ahogy haladtam a vége felé, egyre inkább a hatása alá kerültem. Befejezésekor pedig megrendült katarzist éreztem. A döbbenetes monológ szíven ütött. Úgy éreztem, hogy József Attila sorai az én gyónásom is egyben. Akárcsak a verseiben, itt is beszámolt a magányáról, az elveszettségérzéséről és sóvárgó szeretetvágyáról. Tudom, hogy ezek az érzések hasonló erővel bennünk is megvannak, csak nekünk nincsenek szavaink ennek kifejezésére. - Jordán Tamás

1500 Ft

61-Szabad - ötletek jegyzéke

Molnár Ferenc

3 - A Pál utcai fiúk

3 - A Pál utcai fiúk

Játék és harc, barátság és árulás, győzelem és halál. Molnár Ferenc regénye már száztíz éve a fiatal olvasók kedvence. Gyerekkorunkban mindannyian olyan bátrak szeretnénk lenni, mint Boka, olyan elszántak, mint Nemecsek, és vágyunk egy helyre, ahol otthon érezhetjük magunkat, akárcsak a Pál utcai fiúk a grundon.

1500 Ft

3 - A Pál utcai fiúk

Romhányi József és Nepp József nyomán írta Rigó Béla

57 - A Mézga család

57 - A Mézga család

A Mézga család – Képernyőképes krónikában olvasható történet szerint Mézga Gézának és kissé különc fiának, Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, MZ/X-szel. A jövőbéli rokontól érkező küldemények minden történetben eleinte lenyűgözőek, később azonban mindig elromlik valami és csak Aladár hidegvérén és leleményességén múlik, hogy a család és szomszédsága elkerüljön egy nagyobb katasztrófát. Minden hétköznapba csempészhet egy kis jókedvet, ha a zsebünkben hordjuk gyerekkorunk egyik legviccesebb meséjét. Nem titkolt célunk, hogy minél többekkel megismertessük ezt a szerethetően kelekótya családot, megosszuk és azok számára is érthetővé tegyük az ikonikus mondatokat „Miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?”, „Küld fény post”, akik nem a Mézga család rajzfilmeken nőttek fel. Dobbanjon meg minél többünk szíve újra, ha felcsendül a híres Mézga induló: „Ha baj van, mégse legyen soha Kedélyed lőporos, Ne is figyelj oda, Mit mond egy főokos! Szerintem az bolond, Ki annak mond, Ki téged lenéz, Ki téged bohócnak mond!”

1500 Ft

57 - A Mézga család

Hermann Hesse

58 - Demian

58 - Demian

Az ember élete lehetőség, hogy megtalálja a sorsához elvezető utat. De rábízhatjuk-e magunkat a sorsra? És ha ez a sors bűnökre csábít, ha eltávolít a tiszta és fényes világtól? Bűn-e a bűn? És jó-e a jó? Van-e szabad akaratunk? Létezik-e Isten? Mi az igazi szeretet? Amikor lelkünk mélyére nézünk, rájövünk, hogy hasonló kérdésekkel vívódunk mi is. „Minden ember élete kísérlet, hogy eljusson önmagához. Minden ember élete egy ösvény sejtése. Senki sem volt még teljesen és maradéktalanul önmaga, mégis mindenki igyekszik önmaga lenni: ki tapogatódzva, ki ahogy éppen tud."

1500 Ft

58 - Demian

Csáth Géza novellái és ismeretlen rajzai

37 - Fekete csönd

37 - Fekete csönd

Csáth Géza válogatott novellái több érzékszervünkre is hatnak, egyszerre színek, hangok, illatok lepárlásai, esszenciái. Nemcsak az érzéki szecessziós, ópiumos hangulatok időtlen harmóniái és diszharmóniái olvashatók ki belőlük, hanem megmutatkoznak a különböző emberi karakterek lélektanának felszín feletti és alatti rétegei is. A történetekben beleláthatunk az ikonikussá vált szereplők, a Witmann fiúk vagy a Varázsló cselekvéseinek kínzó valóságába, sötét, ködös szerelmi szálaiba. A novellákat Csáth ritkán látható rajzai illusztrálják. E művészi ábrázolások egyedi vizuális jegyzetekként is felfoghatók, melyek Csáth mindennapi gondolatait, érzéseit, hangulatait tükrözik vissza. Nagykövet: Orvos-Tóth Noémi

1500 Ft

37 - Fekete csönd

Zsebkvíz

Zsebkvíz

Megjelent a POKET első irodalmi kvízkötete! Mindenekelőtt reméljük, hogy a kérdések megválaszolását, a töprengést, agyalást, ráhibázást és taktikázást, egyszóval a játék izgalmát épp az a jókedv járja majd át, mint a feladványok összeállítását. Kötetünk célja, hogy irodalmi tényeken és ismeretanyagokon, idézeteken és életrajzokon keresztül a csapatmunkára, a közösen felfedezett tudás örömére találjatok rá. A megszerzett és magunkévá tett, „offline” tudás felvértez, kíváncsivá és érzékennyé tesz, segít megérteni, rendszerezni a körülöttünk száguldó világot, a mindenkit elárasztó információhalmazt. A vírushelyzet, a bezártság és korlátozások miatt még inkább túlcsorduló online jelenlét után kvízkötetünk klasszikus papírformájával a valós, kézzelfogható jelenlét élményét szeretnénk elősegíteni. Játékra fel!

1500 Ft

Zsebkvíz

39 - Zeng a lélek (Népdalok)

39 - Zeng a lélek (Népdalok)

A Zeng a lélek a Kárpát-medence „best of” népdalait tartalmazza Berecz István válogatásában. A kötet grafikai megjelenését a népdalok olykor misztikus, olykor sűrű, súlyos képi világából, a folklór motívumaiból kiinduló, mégis a széles, városi nagyközönség számára is vonzó vizualitás jellemzi. A kötet elején QR-kód található, mely az okostelefonról beolvasva azonnal a POKET Spotify-lejátszó listáját hívja elő. A szövegeket így hangzó-anyagként, az olvasással párhuzamosan, zenei élményként is felkínáljuk.

1500 Ft

39 - Zeng a lélek (Népdalok)

Antológia

40 - Kisded tenger

40 - Kisded tenger

.Pálóczi Horváth Ádám versének indító képe a POKET Zsebkönyvek első, régóta dédelgetett balatoni antológiájának címe. A kötet személyes Balaton-utazásra hív, ahol e kultúrtáj írók, költők prizmáján keresztül tárul elénk. Zsánerképek, lélekrajzok, víz-mosta, nagy felismerés-történetek, könnyed, lebegő, mégsem súlytalan panorámák. „A kötetben olyan írások szerepelnek, amik nekem a Balaton idézik. Akkor is, ha éppen semmi közük sincs a tóhoz.” – írja előszavában a kötet szerkesztője, Ugron Zsolna. E válogatáshoz épp ezért Puttkamer Lillától olyan festményeket és rajzokat válogattunk, melyek légiességükkel, elmosódó kontúrjaikkal, pasztell színvilágukkal e szöveggyűjtemény változatosságához, tágasságához, mélységéhez és magasságához illeszkednek. Nem magyaráznak, nem kiegészítenek, hanem önálló művekként párosulnak az irodalmi alkotásokhoz.

1500 Ft

40 - Kisded tenger

Omara - Háy János

44 - Amit gondolsz - az van lefestve

44 - Amit gondolsz - az van lefestve

Amit gondolsz – az van lefestve című könyv egy különleges vállalkozás eredménye. Omara – Oláh Mara (1945–2020) festő hatvan darab festményét és miniatűrjét odaadtuk Háy János író kezébe, aki e képekből inspirálódva megírta szövegszekvenciáit. Írásai igyekeznek követni a képek hangulatait, nézőpontját, motívumait. Az oldalpárokon lévő kép és szöveg így alkothatnak újonnan létrejövő, elválaszthatatlan műalkotásokat. Nagy öröm, hogy Omara festményei a POKET lapjai közt jelenhetnek meg, és hasonlóan felemelő érzés, hogy Háy János, a mi kérésünkre párbeszédbe elegyedett e műalkotásokkal. A kötet bizonyosan a POKET egyik legizgalmasabb összművészeti projektje.

1500 Ft

44 - Amit gondolsz - az van lefestve

Tamási Áron

49 - Jégtörő Mátyás

49 - Jégtörő Mátyás

A három Ábel-könyv megjelenése után Tamási Áron újabb trilógiát tervezett. Ennek első kötete az 1936-ban írt Jégtörő Mátyás. A regény egy kísérlet is, melyben úgy próbálta az erdélyi sorsot ábrázolni, hogy az az általános érvényű emberi kérdésekre is választ adhasson: Mi a test és lélek viszonya? Mi a bölcs és derűs emberi lét alapvető törvénye? Miként lehet a lélek erőforrásait növelni, hogy a terheket könnyebben viselhesse? A regényben egy szellem a csillagokból érkezik két szegény székely, Mátyás és Márta esküvőjén. A lélek bolhában, pókban, fülesbagolyban és gólyában lakik, míg végül egy csecsemőbe költözik. Tamási háromféle szálból szövi regénye szövetét: a falu köznapjainak elemeiből, a folklórból, s az élet egyneműségéről beszélő elméletekből. Szerinte a teremtett világ egységes, és az ember akkor viselheti sorsát legderűsebben, ha rendezi dolgát a társadalommal, Istennel, s együtt él a fákkal, a virágokkal és a nagy természettel.

1500 Ft

49 - Jégtörő Mátyás

George Orwell

59 - 1984 (1. kötet)

59 - 1984 (1. kötet)

George Orwell disztópiáját 1948-ban írta meg, de mit sem vesztett aktualitásából. Az író által bevezetett fogalmak, mint például a Nagy Testvér, a Gondolatrendőrség, a 101-es szoba, vagy az olyan mondatok, mint: "a szabadság az, ha szabadon kimondható, hogy kettő meg kettő az négy" a mai napig erősen hatnak. Egy olyan világ jelenik meg ebben a műben, ahol a rendszer legfőbb célja az emberek feletti totális hatalom megszerzése legbelsőbb lényegük megtörésével, elméjük ízekre szedésével és teljes átalakításával. Ehhez minden létező eszközt bevetnek, a beszélt nyelv - és ezáltal a gondolatok - egyre erőteljesebb redukálásától kezdve az állandó megfigyelésen át (a Nagy Testvér mindent lát), az agymosáson, tudatmanipuláción, a legrafináltabb testi- és lelki kínzásokon keresztül a történelemhamisításig, míg végül: "Soha többé nem leszel képes normális emberi érzésekre. Minden meghal benned... Üres leszel. Kipréselünk belőled mindent, aztán megtöltünk önmagunkkal." Most két kötetben jelenik meg POKET-ben. Az ELEFÁNT Zenekar nagykövetségével.

1500 Ft

59 - 1984 (1. kötet)

George Orwell

59 - 1984 (2.kötet)

59 - 1984 (2.kötet)

George Orwell disztópiáját 1948-ban írta meg, de mit sem vesztett aktualitásából. Az író által bevezetett fogalmak, mint például a Nagy Testvér, a Gondolatrendőrség, a 101-es szoba, vagy az olyan mondatok, mint: "a szabadság az, ha szabadon kimondható, hogy kettő meg kettő az négy" a mai napig erősen hatnak. Egy olyan világ jelenik meg ebben a műben, ahol a rendszer legfőbb célja az emberek feletti totális hatalom megszerzése legbelsőbb lényegük megtörésével, elméjük ízekre szedésével és teljes átalakításával. Ehhez minden létező eszközt bevetnek, a beszélt nyelv - és ezáltal a gondolatok - egyre erőteljesebb redukálásától kezdve az állandó megfigyelésen át (a Nagy Testvér mindent lát), az agymosáson, tudatmanipuláción, a legrafináltabb testi- és lelki kínzásokon keresztül a történelemhamisításig, míg végül: "Soha többé nem leszel képes normális emberi érzésekre. Minden meghal benned... Üres leszel. Kipréselünk belőled mindent, aztán megtöltünk önmagunkkal." Most két kötetben jelenik meg POKET-ben. Az ELEFÁNT Zenekar nagykövetségével.

1500 Ft

59 - 1984 (2.kötet)

Versantológia

V04 - a nevetlen, titkos gyökereknek raja erősebb, mélyebb földbe ás

V04 - a nevetlen, titkos gyökereknek raja erősebb, mélyebb földbe ás

Limitált számban elérhető a POKET negyedik versantológiája. Ahogy az előző három kötetben is, itt is igyekszünk ablakot nyitni egy belső, elmélyült világba, ahol találkozhatsz saját magaddal olyan verseken keresztül, amiket talán nem ismertél. Számunkra a vers a nyugalom a szenvedély és a legtisztább őszinteség. Talán ezek a versek nyelvet adhatnak, azoknak az érzéseidnek, amikhez te nem találtad meg a jó szavakat. “Szemem tavában magadat látod: Mint tükröd, vagyok leghűbb barátod.” Nekünk sokat jelentenek ezek a versek, reméljük találsz benne olyan gondolatokat, amik végigkísérnek majd a nehéz időkön.

1500 Ft

V04 - a nevetlen, titkos gyökereknek raja erősebb, mélyebb földbe ás

Beck Zoli és Vecsei H. Miklós-estjének társasjáték változata.

Beck Zoli és Vecsei H. Miklós-estjének társasjáték változata.

A csomag: 50 kártya található a csomagban. A kártyák mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet. Zoli és Hasi szavai ezek, vagy voltak valaha. Játékszabály: Ketten érdemes játszani a játékot, de meg lehet próbálkozni három fővel is. Középre tesszük a paklit. A játékosok mindig egymásnak húznak lapot. Aki húz, felolvassa a kártyán található szöveget, a másiknak adja, akinek a kártyához kapcsolódó történetet kell mesélnie. Olyat, amit társa még nem hallott, vagy nem így, vagy nem ezzel a hangsúllyal. Ez az asszociáció persze lehet egy vers is, vagy dal, rövid magyarázat kíséretében, amennyiben az szükséges. Amikor a játékos befejezte a körét, kedvesen sóhajt egyet, és megkéri társát, hogy ugyanazzal a szóval ő is játsszon egy kört. Egy kártyára egy játékosnak legfeljebb kilenc perce van. A játéknak nyertese mindkét fél, amennyiben sikerül egymásra hangolódniuk, amennyiben őszinték tudnak lenni, amennyiben elfelejtik mérni a kártyákra és egymásra szánt időt. Ez a játék nem könnyű. Rengeteg kockázattal jár. Játékidő: egy este. 14 éves kortól ajánlott.

1500 Ft

Beck Zoli és Vecsei H. Miklós-estjének társasjáték változata.

Párbeszéd, sötétben

Egy előadás szövegkönyve Csoóri Sándor életműve nyomán

Egy előadás szövegkönyve Csoóri Sándor életműve nyomán

A szövegkönyv azokat a szövegeket tartalmazza, amelyeket az olvasópróbán olvastunk fel egymásnak. Az előadásból végül kimaradó szövegek az egyes helyszínek hangulatához igazítva rendhagyó módon elhangozhatnak, ezért hagytuk benne „őket” is a végső szövegkönyvben. A dalszövegek esetében gyakran bele kellett nyúlnunk a versek szerkezetébe, az esszék és prózák esetében pedig, ha húzni kellett a szövegből, akkor átkötő mondatokat írtunk a szövegrészletekhez. „Az idő majd tárgyilagosan megítéli Csoórit, nekünk sorsa közeli tanúinak, vállalnunk kell elfogultságunkat. Nekünk kötelességünk tudni, hogy milyen életbevágóan fontos példa az övé, aki a történelmi lehetőséget nem az előjogok puszta megfordításának fogta föl, hanem tanulásra használta, a tanultakat pedig olyan tennivalók. meghatározására, melyek elvégzése nélkül csődbe jut mind az életműépítő óvatosság, mind a harcias radikalizmus, és utódainkra nem egy élhető világ marad, hanem csak por és hamu.” Orbán Ottó

1500 Ft

Egy előadás szövegkönyve Csoóri Sándor életműve nyomán

Frida Kahlo

47 - Naplója

47 - Naplója

Frida Kahlo alakját, festményei jellegzetes világát mindenki ismeri és felismeri. Erős, meghatározó karakter, művész és ikon, akinek életéről filmek, számos tanulmány és könyv is megjelent. Ezek között kivételes helyen áll az utolsó tíz évében vezetett naplója, amely egy különlegesen személyes dokumentum és egyben művészi alkotás. Frida Kahlo kéziratos műve most először jelenik meg magyarul Szabó T. Anna fordításában, akinek művészi inspirációs forrásai közt szintén fontos szerepet tölt be Frida Kahlo alakja. Szabó T Anna előszavában így érzékelteti a napló jelentőségét: „A naplót végignézve-olvasva, Frida rémséges testi fájdalmakkal és lelki gyötrődésekkel átszőtt, mégis ámulattal és gyönyörűséggel, fel-fellobbanó büszkeséggel és odaadó szakmai-szerelmi alázattal teli napjait követve, és a Diego iránti feltétlen szeretetét rajta keresztül átélve egyre inkább felmerül a kérdés, hogy vajon elválasztható-e a megélt élet személyessége az életműtől, hogy a testiségről és a kapcsolatokról való beszéd elvonja-e a figyelmet a politikai és művészi elkötelezettségéről? A választ maga a napló adja meg: határozottan nem, hiszen Kahlo maga kínál kulcsot a művészetéhez, amikor magán- és családtörténeti emlékei és lételméleti eszmefuttatásai mellett politikai érdeklődésével is folyamatosan szembesít.”

1500 Ft

47 - Naplója

Mihail Bulgakov

50 - Mester és Margarita (2. kötet)

50 - Mester és Margarita (2. kötet)

Egyszerre groteszk komédia és Biblia, romantikus szerelmesregény és misztikus krimi. Bulgakov Mester és Margaritája klasszikus mestermű, vagyis mindig akkor válik megrázóan aktuálissá, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. Bulgakov Kijevben született, regénye az orosz irodalom egyik legjelentősebb világirodalmi alkotása. Műveit a szovjet hatalom tiltólistára tette, a Mester és Margarita is csak az író halála után jelenhetett meg. Lehet rajta sokat és hangosan nevetni, lehet a biblikus részeket külön, a többitől függetlenül olvasni, és lehet belőle erőt és reményt meríteni. Mert ahogy a regény mottója szól a Faustból: „Kicsoda vagy tehát? Az erő része, mely örökké rosszra tör, s örökké jót művel.”

1500 Ft

50 - Mester és Margarita (2. kötet)

Antológia

53 - Fénytörésben - Kortárs magyar Balaton

53 - Fénytörésben - Kortárs magyar Balaton

Türkizek, mélylilák, tavaszi csendek, nyári, fülledt naplementék, vonatfülkék érkező, búcsúzó illata, macskalépcsők és évszázados vakolathímzések – meddig lehetne még sorolni a Balatont? A POKET Fénytörésben – Kortárs magyar Balaton című kötete e végtelen Balaton-univerzum egyik újabb útikalauza kíván lenni. A kortárs magyar irodalmi szcéna jeles képviselőit kértük fel, hogy legtágabban értett Balaton-élményeiket öntsék szépirodalmi formába. Az írásoknak a „Balaton” hívószaván kívül egy, az írók által választott tárgy ihletében készültek. Így születtek meg e kötet versei, novellái, melyekhez illusztrációként a fent említett, személyes ihletettséggel átitatott tárgyak szolgálnak. Kellemes bolyongást és partraszállást kívánunk az olvasáshoz!

1500 Ft

53 - Fénytörésben - Kortárs magyar Balaton

Longosz - Marc Chagall

52 - Daphnis és Chloé

52 - Daphnis és Chloé

A regény tartalmilag egyszerű. Két kitett és pásztorsorban felnövekvő nagyúri gyermek szerelmét mondja el ártatlan ébredezésétől kezdve számtalan kalandos akadályon és csodálatos menekülésen keresztül beteljesüléséig. Lényegében hasonló az általunk ismert néhány görög szerelmes regény tartalma, csak a kalandok és csodák száma és szertelensége változik. De valamennyi hátterében ott állnak az istenek, akik védenceik sorsát irányítják és megrendezik csodálatos meneküléseiket a kaIandos veszélyekből. A regényről legkorábban a XII. század egyik bizánci írójánál találunk említést. A regény szövege, mint az antik irodalom aIkotásainak zöme, középkori kódexekben maradt fenn. Vagy nyolc kéziratos kódex tartalmazza kisebb-nagyobb eltérésekkel és hiányokkal szövegét. Ezek közül a legrégebbi és egyben az egyetlen teljes szövegű a XIII . századból való. A kötetet Marc Chagall többnyire az 1950-es évek végén készített litográfiái illusztrálják. Noha a regény születése és a képek megalkotása között csaknem két évezred telt el, a szöveg és kép páratlanul összeillő, tökéletes egységet alkot.

1500 Ft

52 - Daphnis és Chloé

Liszt Ferenc

54 - Chopin élete

54 - Chopin élete

Liszt Chopinről írott könyve a szavakba öntött munkái közül is kiemelkedik költőiségével, a hangulatok finom megjelenítésével. Bár Liszt és Chopin barátsága valójában romantikus legenda, pályafutásuk több ponton mutat átfedéseket, párhuzamokat. Számos alkalommal lépnek fel együtt, produkciójuk mindig a figyelem középpontjában áll. A beszámolók a kor két legnagyobb virtuózaként említik őket, akik „egyformán magas szinten állnak és ugyanolyan mélyen átérzik a művészet lényegét”. 1849 novemberében, Chopin halála után néhány héttel Liszt azonnal nekilát, hogy a világon elsőként emléket állítva önálló könyvet írjon művésztársáról. Lenyűgöző Chopin egyéniségének és az őt körülvevő világnak ihletett és képszerű ábrázolása, melyben hemzsegnek az asszociációk, a romantikus hangulatok, rejtett összefüggések, tájleírások és irodalmi idézetek.

1500 Ft

54 - Chopin élete

Lackfi János

41 - Dupla medve

41 - Dupla medve

Mi ez az egész? Hát versek... Na és? Ja, de ezek spéci versek. És mégis igaziak. Egy költő (Lackfi János) arra kérte olvasóit, küldjenek neki jó verstémákat. Hiszen egy darab költővel x darab verstéma jön szembe. Y darab olvasóval viszont y-szor x darab. És tényleg, a jobbnál jobb témákra pár év alatt százhetven vers született. Szabadvers, rap, hexameter, népdal, sanzon, makáma, ballada, himnusz. Telis-tele szikrázó valósággal, örömmel, sírással, ámulattal, kétségbeeséssel, szerelemmel, vívódással. Amolyan emberi versek. A "versgyár" termésének legjava, hatvannyolc szöveg került be a DUPLA MEDVE-kötetbe. És ott van mellettük az olvasók beküldte téma is, meg pármondatos magyarázat: miért éppen ilyen vagy olyan formát választott az alkotó. Olyan ez, mint egy látványpékség, szinte szemünk előtt sül készre a művészet. Az előszót jegyző Lovasi András szerint a sok szerepjáték ellenére a költőnek nem sikerült elbújnia. Minthogy a stílus maga az ember, Lackfi János itt is, ott is kikukkant a hozott anyagból készült művek mögül.

1500 Ft

41 - Dupla medve

Shaun Tan

55 - Érkezés

55 - Érkezés

Mágikus realista kivándorlástörténet egyetlen betű nélkül. Sőt, lehet hogy ez inkább már alternatív történelmi fantasy? A maláj származású, Ausztráliában felnőtt Shaun Tan képeskönyvéül nagyon is zsigeri témát választott: az emigrációt, bevándorlást, menekülést egy fenyegetett országból. Szavakra itt nincs is szükség valóban, hiszen egyetemleges a hontalanság-érzés, a nyelvi akadályok, az ismeretlentől való félelem, vagy akár a honvágy. A történet egyszerű, de annyira érzékletesen van „elbeszélve”, hogy nem lehet nem átélni azt a szorongást, magányt, zavarodottságot, örömet, amit közvetít. És zseniálisak a képi metaforák, amikkel dolgozik.

1500 Ft

55 - Érkezés

56 - Garas

56 - Garas

Egy izgalmas pálya és egy sokoldalú személyiség, kiváló művész tárul elénk A Garas című kötetben, hol hangulatokat, alakításokat, hol filmtörténeteket olvasva. Garas Dezső, a 21. század egyik legmeghatározóbb színművésze, egyszerre tudott nevetve keserű lenni és sírva mosolyra fakasztó. Művészete a színpadon, filmen, televízióban egyaránt erős hatással bírt nézőjére. Gondolkodó színész volt, aki a közélettel, társadalommal, környezettel sokat foglalkozott, gyakorta beszélt róla, olykor kritizálta, és alakításaiban megfogalmazta mindazt, amit el szeretett volna mondani. Legényanya, mint rendezése, vagy a Régi idők focija, a Malom a pokolban, vagy a Ripacsok legendás filmszerepei, a filmtörténet jeles darabjai. Nekünk...akik ma is hallhatjuk, nézhetjük, olvashatjuk... például ebben a kötetben, a sorok közt és képeken megbújó kódok és technika segítségével nem csupán pályatársak, kritikusok, újságírók szempontjai tárulnak elénk, de Ő maga is!

1500 Ft

56 - Garas

A kékszemű

Molnár Ferenc

Molnár Ferenc

Egyszerre meglepetés ez a kis írás és mégis olyan szívmelengetően ismerős tőle” – írja bevezetőjében Fesztbaum Béla színművész, a kötet nagykövete. A két kicsit árva, Jánoska és Annus a városban sétálva egy gyönyörű, kék szemű viaszbabát pillantanak meg egy üzlet kirakatában, aki elhunyt édesanyjukra emlékezteti őket. A gyerekek arról álmodoznak, hogy a kékszemű életre kel, és elhatározzák, hogy megajándékozzák őt. A gyerekkori csodák világába repíti az olvasót Molnár Ferenc klasszikusa, ami a Móra Könyvkiadó jóvoltából most ünnepi POKET kiadásban jelenik meg, az eredeti Reich Károly-féle illusztrációkkal.

1500 Ft

Jelenleg nem elérhető
Molnár Ferenc

45 -Szemközt a pusztulással egy ember lépked hangtalan (Pilinszky János emlékezete)

45 -Szemközt a pusztulással egy ember lépked hangtalan (Pilinszky János emlékezete)

„Nincs is szavam.” – szerepel az Apokrifben, a költemény egyetlen sortörése előtt, e látványosan kiemelt helyen. A valódi megértést ugyanis a szöveg hiánya, a csönd követi. Kötetünkben a költőről szóló elmélkedések e csöndhöz, a Pilinszky-versek megértését követő ámulathoz vezető ösvények, utak. Ehhez az utazáshoz kínáljuk születésének századik évfordulóján szöveggyűjteményünket. Válogatásunk egyszerre szemléz Pilinszky kortársainak, barátainak, a 20. század irodalmárainak, valamint jelenkorunk íróinak, költőinek szavai között. A Pilinszky-centenárium lehetővé tette ugyanis, hogy a 21. század meghatározó gondolkodói a Pilinszky100 beszélgetéssorozata keretében osszák meg gondolataikat, belső kötődésüket ehhez az utánozhatatlan életműhöz. Nagy megtiszteltetés, hogy e szavakat (az élő beszélgetések rögzített változatát) mi írásban közölhetjük. A kötet Pilinszky-képét Balla Demeter, a Petőfi Irodalmi Múzeumban található, eddig még publikálatlan fotói teszik még teljesebbé, ahol a költő krisztusi, áttetsző, füstben gomolygó portréi mellett vidám, társaságban mosolygó arcával is találkozhatunk.

1500 Ft

45 -Szemközt a pusztulással egy ember lépked hangtalan (Pilinszky János emlékezete)

Sinkovits Imre

42 - "Vigasz-lámpácskák"

42 - "Vigasz-lámpácskák"

Egyszer volt, hol nem volt, a Tizedes, meg Mózes és Törpapa hangja, meg sokszor kollégáié, a nemzeté. Gondolkodó nagy művész, aki haláláig a Nemzeti Színház tagjaként , valamint filmek sokaságában szolgálta közönségét. A színészóriás, oly sok kolléga kedves Imre bácsija. Ő Sinkovits Imre. Közel húsz év alatt megszületett írásait, -pályatársairól, a hűségről, erkölcsről, nemzeti identitásról, és a fiataloknak szánt gondolatait gyűjti egybe ez a kötet. Az óbudai Árpád Gimnázium hajdani önfeledt, szabadlelkű diákjának szavai máig tanítanak, „ Végre a XX. század utolsó harmada meghozta annak lehetőségét, hogy a Nemzet maga dönthet sorsa, jövője felől. Cselekedeteinket ennek felelőssége hassa át. Mert, hogy Illyés Gyula: Tiszták című darabjából vett idézettel zárjam soraimat: „Soha érdemesebb nem volt küzdeni! Éppen a halál mutat rá, mennyi itt a tennivaló! Van föltámadás!”

1500 Ft

42 - "Vigasz-lámpácskák"

Versantológia

Bebábozódás

Bebábozódás

A Károli Gáspár Református Egyetem 2020 tavaszán verspályázatot írt ki „Bebábozódás után” címmel. Akkor úgy tűnt, vége a járvány okozta bezártságnak, a „bebábozódásnak”, és mint friss pillangók, szárnyunkat bontva repülhetünk szabadon. A bezártság, a mindennapi rutinból való tartós kiszakítottság akár termékeny talaja is lehet az elmélyülésnek,a számvetésnek. Arra biztattuk a pályázókat, gondolkozzanak el: vajon visszatérnek-e a megszokott hétköznapok? És ha visszatérnek, akarjuk-e, tudjuk-e majd ugyanúgy élni életünket, mint eddig? Mit jelent számunkra a kényszerű leállás és mit jelent az újraindulás? A járványidőszak és a visszatérés dilemmái – gondoltuk – remek alkalmat nyújtanak arra, hogy a változás természetéről valljunk a poézis nyelvén.Írjuk ki magunkból, hogy mit jelent számunkra a szabadulás a báb alakból! „Vessétek le a régi élet szerint való ó embert (...), öltsétek fel az új embert”– írja Pál apostol az Efezusi levélben (4.22-24.) Nádasdy Ádám

1500 Ft

Bebábozódás

Novellaválogatás

Amigos egy POKET oldalban – avagy barátság a négy fal között

Amigos egy POKET oldalban – avagy barátság a négy fal között

A koronavírus-járvány hatására igazi hiánycikké vált a közösség, hiszen mindenki megtapasztalhatta, milyen érzés távol lenni a családtagoktól, barátoktól. Hasonló élményt élnek át azok a beteg gyerekek is, akik kezelésük során heteket vagy akár hónapokat töltenek a kórház falai között, és akiket az Amigos Alapítvány önkéntesei rendszeresen látogatnak. Ez a párhuzam ihlette az „Amigos egy POKET oldalban – avagy barátság a négy fal között” című irodalmi pályázat kiírását, amelynek a legjobb 50 műve megtalálható ebben a különleges POKET kiadványban.

1500 Ft

Amigos egy POKET oldalban – avagy barátság a négy fal között

POKET maszk - Ami a szívünkön, az a szánkon.

POKET maszk - Ami a szívünkön, az a szánkon.

Sokat töprengtünk azon, hogy mit is fejezünk ki azzal, ha maszkot hordunk a járvány idején. Amellett, hogy csökkentjük a fertőzés kockázatát, és betartjuk az egészségügyi előírásokat, ez egy állásfoglalás is a tolerancia, a megváltozott helyzethez való alkalmazkodás, közösségvállalás, az egymásra figyelés és a közös felelősség mellett is. Szerettünk volna egy olyan megoldással előállni, ami nemcsak funkcionálisan hasznos, hanem ezeket az értékeket is közvetíti a közösség felé, próbál optimistán hozzáállni a jelenlegi helyzethez, és azt üzeni: „tudjuk, hogy mi történik, de a legfontosabb most, hogy vigyázzunk egymásra”. Így jutottunk el oda, hogy azt a kifejezést tettük a Poketes maszkokra, ami szívünk szerint a leginkább fontos most: a kölcsönös odafigyelés. Szögletes szájmaszk, fertőtleníthető, mosható. Anyag: 100% pamut

1500 Ft

POKET maszk - Ami a szívünkön, az a szánkon.

Párbeszéd, sötétben - Csoóri Sándor életműve alapján (CD)

Párbeszéd, sötétben - Csoóri Sándor életműve alapján (CD)

Vecsei H. Miklós és csapata József Attila és Pilinszky János életműve után most Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelegve hozott létre egy koncertszínházi előadást, amelyet most egy 22 trackes lemez formájában is hallgathat a közönség. Csoóri művein keresztül a mai eltávolodás és uniformizálódás ellen keresünk szenvedélyes és egymásra figyeléssel teli válaszokat. A csapat tagjai: Kiss Flóra (Subtones), Mihalik Ábel (Kiscsillag), Frimmel Jakab (Abel Label), Ratkóczi Huba (SeeN), Novai Gábor (Mörk).

2500 Ft

Párbeszéd, sötétben - Csoóri Sándor életműve alapján (CD)

Balogh Gábor

33 - Nevem Halil

33 - Nevem Halil

POKET-díjnyertes munkájában, Nevem Halil című regényében egy Pakisztánból Magyarországra érkező menekült kisfiú történetét dolgozza fel az író, Balogh Gábor. A próbatételes kalandregény fordulatos eseményein keresztül hozza közel a magyar olvasókhoz az elmúlt évek egyik legmegrázóbb társadalmi változását, a menekültügyi helyzetet.

1500 Ft

33 - Nevem Halil

48 - A PSOTA! Szerkesztett válogatás Psota Irén önéletrajzi írásából

48 - A PSOTA! Szerkesztett válogatás Psota Irén önéletrajzi írásából

A PSOTA. Komika és díva volt egyszerre. Jelenség volt, egy Ikon. Nem csupán színészi alakításai, filmbéli szerepei lehetnek érdekesek az utókor számára, hanem a művészi lét mögött rejlő ember. Egy magas, vékony, rövid hajú, hangjában mély tónusú, néhol affektáló, impulzív személyiséget képzeljen maga elé a leendő olvasó. Egy olyan nőt, akire nem lehet nem odafigyelni, de nehéz hozzá közel kerülni. Az eredeti szövegváltozatot Psota Irén maga írta. Ez a kötet egy rövidített verzió, kiegészítve egy izgalmas vizuális élménnyel. A kettő együtt komplex képet nyújt a kötet szerzőjéről, a Frédi és Béni rajzfilmsorozatban Irma felejthetetlen hangját kölcsönző Psotáról, a Tibi- tango című sanzon utánozhatatlan előadójáról. A kötetet az Előadóművészi Jogvédő Iroda támogatta.

1500 Ft

48 - A PSOTA! Szerkesztett válogatás Psota Irén önéletrajzi írásából

Karácsonyi csomag, írni vágyóknak

Karácsonyi csomag, írni vágyóknak

Mi az, amiben minden fontos gondolatod elfér, mégsem foglal sok helyet a legkisebb táskádban sem? A Poket különleges, kompakt füzetsorozata most egy csomagban elérhető nálunk! Iskolába, munkahelyre, hétköznapi jegyzetelésre, vagy szimplán saját művek megörökítésére - biztos, hogy megtalálod azt, amire a leginkább szükséged van. Mert minden üres lap, egy új kaland. Szerezd be még ma! A csomagban szereplő kötetek: Kockás füzet, Pöttyös füzet, Csíkos füzet.

2500 Ft

Karácsonyi csomag, írni vágyóknak

Andrzej Stasiuk

29 - Hogyan lettem író

29 - Hogyan lettem író

Stasiuk olyan szereplője a lengyel irodalmi életnek, ki nemcsak a könyveivel hat, személye körül legendák képződtek. A Hogyan lettem író ezeket a legendákat meséli el. Felidézi a hetvenes évek második felét: az olvasó már az első mondatok után a Varsó óvárosában nomadizáló hippik között találja magát. Valószínűleg soha nem váltak volna felnőtté, ha nem szól közbe a történelem: a Jaruzelski-korszak és a hadsereg. A művet Kerouac "Úton"-jának kelet-európai változataként szokták emlegetni. Nagykövet: Szabó Balázs.

1500 Ft

29 - Hogyan lettem író

Otfried Preußler

Torzonborz, a rabló

Torzonborz, a rabló

Paprika Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját. Ám legnagyobb szerencsétlenségükre ők maguk kerülnek a héttőrös rabló és varázsló barátja, a gonosz Petróniusz Pókuszhókusz karmai közé... A klasszikusnak számító német gyerekkönyvszerző, Otfried Preußler története immár 50 éve kicsik és nagyok kedvence.

1500 Ft

Torzonborz, a rabló

Kiss Ottó

Csillagszedő Márió

Csillagszedő Márió

Márió megfigyelte, hogy a csillagok mindig ugyanabban a messzi távolban maradnak. Mégis megígéri a szomszéd kislánynak, hogy kihalássza őket a tóból, nappal üvegszekrényben őrzi, és éjszakára újra felrakja mindet az égre. A kislány gyermeki hangján bizalom és csalódás, szeretet és fájdalom, bölcsesség és naivitás egyszerre szólal meg. Az apró gondolattöredékek versfüzére egy család történetét tárja elénk. Az utóbbi évek magyar gyermekköltészetének kiemelkedő alkotása elnyerte az Év könyve díjat, számos feldolgozása született, és több nyelvre is lefordították.

1500 Ft

Csillagszedő Márió

Jo Nesbo

Doktor Proktor pukipora

Doktor Proktor pukipora

Doktor Proktor, a kétbalkezes professzor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két kisiskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány híressé és gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, egy folyton éhes anakonda is beszabadul a város szennyvízcsatornáiba, a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar feltartóztathatatlanul közeleg. A világhírű skandináv krimiíró díjnyertes gyerekregényének bevételéből az In Da House Hungary munkáját támogatjuk.

1500 Ft

Doktor Proktor pukipora

Versantológia

V02 - Írott kövem dobom a mélybe

V02 - Írott kövem dobom a mélybe

Vecsei H. Miklós, Horváth Panna és a #poketközösség második versválogatása a legszebb magyar versekből, Presser Gábor ajánlásával. A Szerb Antaltól kölcsönzött előhang: Kedves olvasó, légy régimódi, szerezd be a kapcsos albumot, és írd bele a legszebb verseket, amelyekkel utadon találkozol; hidd el, nem kárbaveszett idő, amit ezzel töltesz. Írd tele a kapcsos albumot, és tedd el vagy vidd magaddal. Ki tudja, mit tudsz megmenteni ezekben a szörnyű időkben, és ki tudja, mit tudsz megmenteni ifúságodból, amely nem kevésbé rohamos tempóban szokott elnyargalni, mint a rohanó idők. De ha kedves verseid veled lesznek, nem maradsz üres kézzel üres ég alatt. Ha a versek megmaradnak, talán a lényeg marad meg. Legalább is így hisszük néhányan és így tanította a csodálatos Hölderlin: „Költők által épül csak maradandó.”

1500 Ft

V02 - Írott kövem dobom a mélybe

Bosnyák Viktória

Tündérboszorkány

Tündérboszorkány

A Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárában különös dolgok történnek. A könyvtáros néni nevéhez hűen igazán morcos, egyesek szerint egyenesen ijesztő Morcz Aranka. Laci és az ikerlányok, Sári és Dóri, illetve Dóri és Sári azonban szerencsére nem olyan ijedősek. Végül persze az is kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik... - Bosnyák Viktória író, műfordító. Számtalan ifjúsági- és gyermekkönyvet fordított angol és német nyelvből. Regényei és vicces oktató meséi hamar elnyerték a gyerekek, a pedagógusok és a könyvtárosok tetszését. Műveiből országszerte tartottak már városi és megyei szintű vetélkedőket. Humoros szövegeit a gyerekek gyakran adják elő mesemondó versenyeken. A POKET ifjúsági sorozatának első címe, amelynek bevételéből az Amigos a gyermekekért alapítvány munkáját támogatjuk.

1500 Ft

Tündérboszorkány

David Sax

25 - Az analóg bosszúja

25 - Az analóg bosszúja

Miközben a technikai fejlődés útján az ember élete egyre inkább összekötődik a digitális világgal, elkezdtünk újra beleszeretni a kézzel fogható dolgokba, azaz elérkezett az Analóg Bosszúja. Sax többszörös díjnyertes könyvében olyan vállalkozásokról ír, amelyek virtuális megoldások helyett, valódi terméket mutatnak be. A pszichológia, megfigyelés és felettébb egyedi elbeszélés ötvözése tökéletesen bemutatja, a teljesen digitalizált élet negatív oldalát és meglepően realisztikus képet fest a digitalizált világon túli valós világról.

1500 Ft

25 - Az analóg bosszúja

24 - Újszövetség

24 - Újszövetség

Az Újszövetség és a krisztusi tanítás az európai kultúra alappillére. A könyv megismerése nem csak a hithez vihet közelebb, hanem mai társadalmunk és kapcsolataink megértéséhez is. Simon Tamás László új fordítása lehetőséget ad arra, hogy ne csak, mint egy szent iratot vegyük kézbe, hanem megismerjük annak kivételes irodalmi jelentőségét. Mácsai Pál megdöbbentően pontos ajánlásával.

1500 Ft

24 - Újszövetség

Hajnóczy Péter

11 - A halál kilovagolt Perzsiából.

11 - A halál kilovagolt Perzsiából.

A tragikus sorsú Hajnóczy Péternek, a 20. század egyik legizgalmasabb prózaírójának fő művével ismerkedhet meg az olvasó. A kísérleti kisregény Hajnóczy korábbi novelláinak főszereplőjét mutatja be: egy jóhiszemű, szorongásos, egyetemista fiatalembert, aki makacsul kísérletezik a társadalomba való beilleszkedéssel, de őszintesége, természetessége, önazonosságra és szabadságra való vágya megbotránkozást vált ki. Két menekülő út marad: az ital és a szerelem.

1500 Ft

11 - A halál kilovagolt Perzsiából.

Antoine de Saint-Exupéry

8 - A kis herceg

8 - A kis herceg

Saint-Exupéry úgy beszéli el kis hercege történetét a maga icipi bolygóján, hogy mindnyájan fájdalmasan megáhítjuk azt az igazabb bolygót, s szívünkbe zárjuk az emberségben nagy kis herceget. A világszerte ismert, megrendítően szép mesét Dunajcsik Mátyás új fordításában olvashatják, Saint-Exupéry eredeti színes illusztrációinak kíséretében.

1500 Ft

8 - A kis herceg

Esterházy Péter

2 - És mesélni kezdtem...

2 - És mesélni kezdtem...

Dés László szubjektív válogatása Esterházy Péter műveiből. Részlet az előszóból: „A válogatásnál figyelembe vettem, hogy az évek során mely írásait szerette felolvasni. [...] Amelyeknek ott és akkor kell hatnia [...] és ugyan más-más kötetekből vannak, de az est végén mégis kerek egésznek érezzük a sok részletet.”

1500 Ft

2 - És mesélni kezdtem...

Szerb Antal

1-Utas és holdvilág

1-Utas és holdvilág

Szerb Antal regénybeli utasa holdvilágos transzban szökik meg fiatal felesége mellől a nászútjukon, hogy megszabaduljon gondolt „felnőttsége” bilincseitől és megpróbálja továbbélni azt az ifjúságot, amely minden felnőtt számára visszavonhatatlanul elveszettnek tűnik.

1500 Ft

1-Utas és holdvilág

Kockás füzet

Kockás füzet

Vecsei H. Miklós: "Egész iskolás koromban vágytam egy zsebrevágható iskolatáskára, hogy az utazásaimat ne nyűgként éljem meg, hanem "könnyű háttal" tudjam figyelni a világot, az embereket. Örülök, hogy ezt az életérzést, most elhozhatjuk az iskolakezdőknek a POKET színes és elnyűhetetlen kockás, vonalas és pöttyös füzeteivel."

1500 Ft

Kockás füzet

Pöttyös füzet

Pöttyös füzet

Vecsei H. Miklós: "Egész iskolás koromban vágytam egy zsebrevágható iskolatáskára, hogy az utazásaimat ne nyűgként éljem meg, hanem "könnyű háttal" tudjam figyelni a világot, az embereket. Örülök, hogy ezt az életérzést, most elhozhatjuk az iskolakezdőknek a POKET színes és elnyűhetetlen kockás, vonalas és pöttyös füzeteivel."

1500 Ft

Pöttyös füzet

Csíkos füzet

Csíkos füzet

Vecsei H. Miklós: "Egész iskolás koromban vágytam egy zsebrevágható iskolatáskára, hogy az utazásaimat ne nyűgként éljem meg, hanem "könnyű háttal" tudjam figyelni a világot, az embereket. Örülök, hogy ezt az életérzést, most elhozhatjuk az iskolakezdőknek a POKET színes és elnyűhetetlen kockás, vonalas és pöttyös füzeteivel."

1500 Ft

Csíkos füzet

Bőrön a költő 5.0

Bőrön a költő 5.0

Bőrön a költő 5.0 - lemosható tetoválás a POKET kedvenc költőivel, idézeteivel és hangulataival!

1500 Ft

Bőrön a költő 5.0

Bőrön a költő 4.0

Bőrön a költő 4.0

Bőrön a költő 4.0 - lemosható tetoválás a POKET kedvenc költőivel, idézeteivel és hangulataival!

1500 Ft

Bőrön a költő 4.0

Ne maradjon le semmiről

Kapcsolat, impresszum

Forgalmazó:
POKET Nonprofit Kft.

Székhely:
2900 Komárom Arany János u. 63

Adószám:
26319205-211

Postacím:
POKET 2900 Komárom Arany János u. 63

Cégjegyzékszám:
11 – 09 – 026099